Kako funkcioniše HiPP-ov koncept stepenaste ishrane?

Bebe bi trebalo da imaju vremena da se naviknu na nove životne namirnice. Upravo se to krije iza tri stepenika posebnog hrana ishrane.

Osnova U prvih četiri do šest mjeseci potrebno Vam je samo mlijeko za Vašu bebu - majčino mlijeko ili flašica sa HiPP PRE HA Combiotik®
Stepenik 1
Prve pokušaje jedenja sa kašikom (najranije nakon 4. mjeseca života, a najkasnije nakon 6. mjeseca) počnite sa nekom vrstom površa, npr. „HiPP Čista mlada šargarepa“, „HiPP Čist paškanat“ ili „HiPP Bundeva“. Količinu povrća povećavajte svakodnevno za nekoliko kašičica.
Stepenik 2
Ako Vaša beba dobro podnosi novu životnu namirnicu hrnaite je posle nekoliko dana već dopunskom hranom koja sadrži dva sastojka (npr. mlada šargarepa sa krompirom, paškanat sa krompirom ili bundeva sa krompirom).
Stepenik 3
Ako Vaša beba i ove sastojke dobro podnosi, ona je spremna za treći stepenik koncepta ishrane: Dopunska hrana sa tri sastojka (npr. „HiPP Šargarepa sa krompirom i bio govedinom“, „HiPP Paškanat sa krompirom i bio ćuretinom“ ili „HiPP Bundeva sa krompirom i bio govedinom“).

Važna napomena: Dojenje je najbolje za Vašu bebu. Konsultujte se sa Vašom klinikom ili Vašim pedijatrom kada želite da koristite mlijeko za odojčad ili NA hranu. Vodite računa o važnim napomenama i uputstvima za pripremu na pakovanjima.