Specijalna hrana

Kada davanje HiPP Anti-Reflux bio-specijalne hrane ima smisla?

Mnoge bebe pri podrigivanju posle obroka povrate malo hrane. To je potpuno normalno i ne treba da Vas uznemirava, sve dok je Vašem djetetu dobro i dok raste i razvija se.

Ako Vaša beba pojačano podriguje ili pljuje, a Vi se zabrinete za njegov razvoj, molimo Vas da se obratite pedijatru. On može da proceni da li uzimanje specijalne hrane, kao npr. HiPP Anti-Reflux bio-specijalne hrane, u slučaju Vašeg djeteta ima smisla.

HiPP Anti-Reflux bio-specijalnoj hrani se dodaje brašno rogača. Ovaj dodatak hranu čini žitkom i doprinosi tome da se ona bolje zadržava u stomaku. Time se smanjuje povratni tok u jednjak (Anti-Reflux).

Specijalnu hranu načelno treba davati pod lekarskim nadzorom.

Kakvoj đeci je namenjena HiPP Comfort specijlna hrana?

Crijeva beba su tokom prvih nekoliko mjeseci jako osjetljiva. Zbog toga stomačno-crevne tegobe, kao što su nadimanje, grčevi ili zatvor, nisu rijetkost. Iskustvo je pokazalo da probavne smetnje mogu uspješno da se prevaziđu intenzivnom blizinom Vašem djetetu i mirovanjem tokom dana, masažama stomaka i podrigivanjem. Probavne smetnje najčešće prođu same od sebe.

U slučaju zatvora treba, prilikom korišćenja hrane za odojčad, voditi računa o pravilnom doziranju hrane.

Ako Vaše dijete pati od pojačanih probavnih smetnji koje prati prekomjerno vrištanje, specijalna hrana može da doprinese ublažavanju tegoba.

HiPP Comfort specijalna hrana djeluje, zahvaljujući svom posebnom sastavu, na regulisanje probave i rastresitost stolice i na taj način može da pomogne kod nadimanja i zatvora.

Da li upotreba HiPP Comfort specijalne hrane u slučaju Vašeg djeteta ima smisla saznaćete u razgovoru sa Vašim pedijatrom. Specijalnu hranu treba davati samo pod ljekarskim nadzorom.

Da li je HiPP specijalna hrana podesna za alergijski-ugroženu đecu?

Ovdje treba HiPP specijalnu hranu posmatrati odvojeno:

HiPP Comfort specijalna hrana je, zahvaljujući razdvojenim gradivnim elementima bjelančevina, podesna za prevenciju alergija.

Situacija je kod HiPP Anti-Reflux bio-specijalne hrane drugačija.

Ona sadrži neizmijenjene bjelančevine i zbog toga ne bi trebalo da se korist za alergijski-ugrožene bebe tokom 1. godine života. Bebe sa povećanim rizikom u pogledu alergija bi trebalo, prema zvaničnim preporukama, u prvih četiri do šest mjeseci da dobijaju samo majčino mlijeko i / ili hidrolizovane (=razdvojene) bjelančevine.

Molimo Vas da se u vezi ove situacije i postupanja posavetujete sa Vašim pedijatrom.

Moja beba pljuje i u isto vrijeme ima nadimanje, koja hrana se preporučuje?

Ako Vaše dijete ima probavne probleme i u isto vreme pojačano pljuje, onda o tome obavezno treba da porazgovarate sa Vašim pedijatrom. On poznaje Vašu bebu i najbolje može da procijeni i odluči koja je ishrana najbolja za Vaše dete. Obično su probavni problemi problem koji je urgentan. Ali to mora individualno da se procijeni.

Da li mogu da kombinujem HiPP specijalnu hranu i sa HiPP hranom za odojčad?

Načelno je moguće vršiti hranjenje HiPP specijalnom hranom zajedno sa HiPP hranom za odojčad. Vaš pedijatar može da odluči da li ovo u konkretnom slučaju ima smisla, i da izda odgovarajuću preporuku.

Treba voditi računa o tome da do ublažavanja tegoba kod nadimanja, zatvora ili pojačanog pljuvanja dovodi specijalni sastav hrane.

U slučaju pojačanog bljuckanja kod djeteta, naročito žitka HiPP Anti-Reflux bio-specijalna hrana smanjuje povratni tok hrane u jednjak. Ako se prilikom sledećeg obroka koristi uobičajena hrana za odojčad, taj efekat ne postoji.