Pravilna ishrana prije odlaska na spavanje

Koji roditelji ne čeznu za djetetom koje blaženo spava. Zato što je miran i okrepljujući san važan za rast i zdrav razvoj bebe, ali takođe i za mamu i tatu.

Da bi beba dobro zaspala i spavala cijelu noć važna je, pored umirujućih rituala kod uspavljivanja i pravilnog okruženja za spavanje,   i večera koja će je zasititi i prijati joj, a neće još teško pasti na stomak. Trebalo bi da se podrazumijeva da se uveče jede isključivo kašica bez dodatog šećera. 

Nakon 4.-6. mjeseca se čista mliječna hrana prema preporukama Instituta za istraživanje dječije ishrane postepeno dopunjuje (kašastom) dopunskom hranom. Ovdje mnogi roditelji postavljaju sebi pitanje koja je kašica ona prava za laku noć.

Šta je lako valjivo, a da dobro zasiti i dugo potraje, tako da mojoj bebi omogući okrepljujući san?

Pokazalo se da je uveče tradicionalno najbolja kašica od mlijeka i žitarica. Mlijeko koje je u njoj sadržano daje bjelančevine koje se posebno dobro iskorišćavaju i prijaju. Blage pahuljice od žitarica daju energiju. Pahuljice od integralnih žitarica vode računa o tome da ta energija tijelu bude na raspolaganju u dužem vremenskom periodu. Na taj način beba po pravilu može nesmetano da spava, bez naznaka gladi.

Ovako će biti najuspješniji završetak dana i opuštajuća noć.

Vodite računa o signalima Vaše bebe. Za večernji obrok ne bi trebalo da bude preumorna i da skoro zaspi kod jela. Da bi dobro pregurala noć Vaša beba želi na miru da se najede. Pustite da se dan mirno završi i planirajte vrijeme za maženje kako bi Vaše malo zlato moglo da se oprosti od svoje okoline i od Vas.

Koje kašice za laku noć ima HiPP?

Sasvim prema maminim željama HiPP je sada razvio nove večernje obroke u teglice bez ikakvog dodatog šećera od mlijeka koje odgovara bebama i čistih žitarica. Mlijeko koje odgovara bebi obezbijediće Vašem djetetu kvalitetne bjelančevine u pravilnoj količini, a blage pahuljice od integralnih žitarica brinu o dugotrajnoj sitosti. A pošto slatkim snovima ne treba dodatak šećera, HiPP ga je potpuno izostavio. Koristili smo samo one sastojke, koje bi i same mame koristile - uz dodatak odabranih vitamine i kalcijuma, onako kako to propisuju strogi zahtjevi za mliječne kašice sa žitaricama za bebe.

Kako bi ukus bio izvrstan, i dalje postoji HiPP-ova kašica za laku noć sa ekstra porcijom povrća. Podrazumijeva se da su i one bez dodatog šećera i tako predstavljaju hranljivu večeru. Sve HiPP-ove kašice za laku noć su naravno provjerenog HiPP bio kvaliteta.

Savjet: HiPP-ova kašica za laku noć bez dodatog šećera se po želji može začiniti sa nekoliko kašičica HiPP-vom „Blagim voćem“. Zato što je i ono, naravno, bez dodatog šećera.