Plan ishrane: Od 10. do 12. mjeseca

Majčinsko mlijeko - dokle god vi i vaše dijete želite

* Počnite sa odvajanjem hrane u skladu sa razvojem djeteta i počnite posle četvrtog mjeseca najranije i najkasnije od 6. mjeseca.

Da li je bebi sada dozvoljena da jede isto kao i odrasli? Ne baš. Dječija hrana bi trebalo biti manje snažno začinjena, jednostavna za varenje i jednostavno pripremiti. Međutim, možete početi da nudite neku vrstu porodične hrane. Mali gurmani će biti oduševljeni velikom ponudom.

Rano jutro: Mlijeko ostaje idealan prvi obrok dana za vaše dijete. Dojenje ili pripremite malo HiPP 3 sledece mlijeko. Ovo je posebno pogodno za potrebe bebe od 10. mjeseca. Od 12. mjeseca, HiPP mlijeko za odrastanje idealno je kao mliječno piće za doručak ili sa mueslijem.

Ako biste radije dali djetetu nešto čvrsto, HiPP Good Morning Muesli sa jogurtom, ukusno voće i fine žitarice su odlična alternativa.

Dijete već prihvata malo hleba? Komad hleba sa HiPP-om 3 sledeće mlijeko ili HiPP rastuće mlijeko od dvanaestog mjeseca u šolji čini kompletan doručak.

Kasnije ujutru: Najbolje je da nastavite da svoje dijete kasnije ujutru dajete žitarice. HiPP voće, voće i jogurt ili mala konfekcija peciva su praktične grickalice koje možete uzeti sa sobom između između obroka.

Ručak: Meniji od 10. ili 12. mjeseca sa malim komadima pružaju sve što vam treba za zdrav obrok za ručak. Da li ste već probali vegetarijanski meni, riblji meni ili "Pasta Bambini"?

Popodne: Kao nešto između obroka u popodnevnim satima, možete nastaviti da nudite žitarice-voćni obrok, HiPP voće i jogurt ili HiPP voćni duet. Vaše dijete će svakako sigurno uživati u nekoliko komada keksa, keksa od pirinča.

U večernjim satima:laku noć obrok u tegli ili mliječnim obrocima koji se miješaju su ukusni u večernjim satima. Ima li nešto od onoga što svi drugi jedu? Zatim probajte komad hleba u kombinaciji sa HiPP 3 sledecim mlijekom ili od 12-og mjeseca sa mlijekom za podizanje HiPP-a u šoljici.

Savjet: naše HiPP goveđe, ćureće i pileće meso su savršene za širenje na hleb.

Važno: sada vam više nije potrebna bočica, vaše dijete treba da pije sve tečnosti, uključujući i mlijeko, iz čaše.

Da bi pronašli pravu grupu proizvoda HiPP, potražite sledeće šifre boja na polici: