Meni

1956: Pionir u BIO uzgoju

Istovremeno sa prvom industrijskom proizvodnjom hrane za bebe Georg Hip je 1956. god. započeo uzgoj voća i povrća na prirodnom zemljištu i bez hemije. Uvjeren u ideju Švajcarca dr Hans Milera, čoveku koji je obrazložio organisko-biološki uzgoj, njegov cilj je bio: Proizvodnja zdrave i ukusne hrane za bebe iz BIO proizvodnje.

Porodično seosko domaćinstvo, Ehrensberger Hof, kod Pfafenhofena, je potom prebačeno na BIO proizvodnju. Sin Klaus je zajedno sa svoja dva brata Georgom i Paulusom 1967. god. preuzeo upravljanje preduzećem i izgradio ekološku misao korak po korak.

Kao pionir biološkog uzgoja Klaus Hip je sam išao od poljoprivrednika do poljoprivrednika i pružio je mukotrpan rad iz ubjeđenja. Malo po malo je uspio da pridobije poljoprivrednike za svoju ideju i da izgradi mrežu BIO poljoprivrednika pod ugovorom.