Riba - zdrava i za bebu?

Da, riba je kvalitetna životna namirnica i u većini evropskih zemalja se podrazumijeva, takođe i u ishrani odojčadi.

Ribu bi trebalo redovno jesti, jer ona pruža dragocjene hranljive materije. Morska riba je važan izvor elementa u tragovima joda, koji je neizostavan za funkciju štitaste žlijezde - bebi je takođe neophodan za život i važan za njihov razvoj. Losos sadrži mnoge dragocjene omega-3-masne kisjeline, koje su važne za razvoj moždanih i nervnih ćelija.

Pošto se navike u ishrani stvaraju veoma rano, važno je da se beba već navikne na zdrava jela, pa tako i na ribu.

Mi odavno u našem asortimanu od 8. do 12. mjeseca nudimo obroke sa morskom ribom. Sada smo razvili još dva ukusna riblja obroka sa lososom, za uzrast nakon 4. mjeseca i od 12. mjeseca. Stoga svi ovi obroci pružaju važan doprinos raznovrsnoj ishrani Vašeg djeteta, koja bi 1x nedeljno trebalo da sadrži ribu.

Bebe kod kojih postoji rizik na alergije u uzrastu uvođenja dopunske hrane takođe mogu da jedu ribu. Zato što za bebe kod kojih postoji rizik na alergije važe iste preporuke u pogledu sastava dopunske hrane kao i za bebe kod kojih ne postoji rizik na alergije. Postoje čak i napomene da konzumacija ribe u prvoj godini života ima preventivni efekat na nastanak alergija.