Održivost u organizaciji kompanije

Za HiPP, održivost nije marketinški trik. Već preko 50 godina posvećeni smo organskom uzgoju. Kao pioniri u tome, imali smo veliki uticaj na kreiranje standarda održivosti. Naš menadžment za održivost  se fokusira na kompaniju u cjelini, kao i na čitav lanac stvaranja vrijednosti.


Mi takođe sprovodimo uspostavljene HiPP standarde sa našim dobavljačima i proizvođačima kako bismo obezbijedili zagarantovan kvalitet, zaštitu životne sredine i fer, socijalne uslove rada.

Kod nas, održivost je način upravljanja 

Upravljanje održivošću je sastavni dio menadžmenta naše kompanije. Svaki sektor kompanije postavlja odgovornog agenta za održivost koji aktivno radi na razvoju i implementaciji ciljeva.

Dokumentacija

Izvještaju o održivosti objavljujemo sve važne podatke o kompaniji, kao i naše godišnje ciljeve. Sve HiPP-ove lokacije su sertifikovane prema ISO 14001 standardu. Prvi je bio Fafenhofen 1997., koji je takođe potvrđen u skladu sa EMAS-om (Šema  ekološkog upravljanja i revizije Evropske zajednice).

Nagrade

2013. „Najodrživija kompanija u Nemačkoj”- prema anketi potrošača, sprovedenoj od strane časopisa WirtschaftsWoche.
Potrošači (8.400 učesnika ankete) su još jednom izglasali HiPP za najodrživiju kompaniju u Nemačkoj u 2013. godini.

2013. „CSR nagrada“  od strane Vlade Njemačke
HiPP je osvojio ovu nagradu za izuzetnu posvećenost u oblastima životne sredine i zajednice, menadžmenta kompanije, tržišta i radnog mjesta (u kategoriji od 500 do 4.999 zaposlenih).

2012. „Njemačka nagrada za održivost”
HiPP je ovu nagradu dobio kao jedna od tri najodrživije kompanije u Njemačkoj.

2011. „Nemačka solarna nagrada 2011”
EUROSOLAR, Evropsko udruženje za obnovljivu energiju, odalo je priznanje HiPP-u za uzorno korišćenje obnovljivih izvora energije.

2011. „Ugledni  trgovac”
KKV- Pravilnik o kolektivnim kapitalnim ulaganjima  odao je priznanje etičkom ponašanju kompanije prema njenim zaposlenima, klijentima i društvu. Mjerila su takođe bila građanska posvećenost, poslovna hrabrost i pošteno upravljanje.

2010. „Preduzetnik godine“
Ova nagrada se dodjeljuje za razvoj ekonomske moći, poseban osjećaj odgovornosti i društvenu posvećenost.2009.

2009. „Njemačka nagrada za održivost“ u kategoriji „Najbolje kupovine“ otišla je HiPP-u za pažljivu i održivu nabavku sirovina.

Ovdje možete pogledati ostale nagrade i priznanja.

Saradnja

Sebe vidimo kao organizaciju koja konstantno uči, koja je umrežena i blisko sarađuje sa univerzitetima, naučnim institucijama i drugim partnerima.