Zašto je mlijeko za rast tako važno za malu djecu?

Mlijeko za rast kreirano je kako bi savršeno odgovaralo potrebama male djece.

Mlijeko i mliječni proizvodi su veoma važni elementi u ishrani Vašeg djeteta jer, između ostalog, osiguravaju da djeca dobiju dovoljnu količinu kalcijuma za rast snažnih kostiju i zdrave zube.

Mlijeko za rast pored kalcijuma sadrži i dodatne komponente za rast, koje su potrebne maloj djeci u ovoj važnoj fazi rasta i učenja, a često ih ne dobijaju dovoljno. Na osnovu izveštaja Njemačkog društva za ishranu iz 2008. godine, mala djeca starosti između 1 i 3 godine dobijaju previše proteina, nedovoljno poli-nezasićenih masnih kisjelina (Omega-3), nedovoljno gvožđa, joda, folne kisjeline i vitamina D. Mlijeko za rast sadrži ove elemente u neophodnim količinama. 

Preporučeno je da mala djeca dobiju 300-330ml mlijeka i mliječnih proizvoda dnevno – idealno serviranih u 2-3 porcije tokom dana. Takođe, djeca koja pate od netolerancije na laktozu treba da se drže proizvoda prilagođenih njihovom uzrastu, koji sadrže komponente koje podržavaju njihov proces rasta. HiPP Mlijeko za rast bez laktoze je prikladno u tom slučaju – sadrži strogo umanjenu količinu laktoze (sadržaj laktoze je <0,1g na 100ml), te se može tolerisati čak i u slučajevima ozbiljne netolerancije na laktozu.