Nagrade i priznanja

Prekretnice na putu ka održivosti

Naša posvećenost održivosti ne ogleda se samo u priznanjima i nagradama, već i u velikom povjerenju koje HiPP uživa od strane potrošača. Za HiPP to znači veliko priznanje i motivaciju za nove ciljeve.

Prvo mjesto u ugledu, prema časopisu WirtschaftsWoche

25.05.2013
Potrošači (8.400 učesnika ankete) su još jednom izglasali HiPP za najodrživiju kompaniju u Nemačkoj 2013. godine.

Veoma smo zahvalni na povjerenju koje nam je ukazano. Glasanje potrošača takođe služi kao motivacija HiPP-u da nastavi da garantuje pouzdanost i visok kvalitet svojih organskih proizvoda. Već 2011. i 2012. godine, HiPP je izabran za najodrživiju kompaniju u Njemačkoj, u reprezentativnoj anketi potrošača koju je sproveo časopis WirtschaftsWoche.

HiPP je još jednom, u rangiranju prema ugledu, u časopisu WirtschaftsWoche u 2013., izabran kao ubjedljivo najbolji, u selekciji između 103 preduzeća iz 17 sektora.  Drugo i treće mjesto pripalo je proizvođaču kućnih aparata Miele i lancu drogeija DM. Posljednja tri mjesta pripala su McDonald's-u i grupama H&M i KIK. Sveukupno, studija je pokazala da potrošači vrijednuju posvećenost životnoj sredini i društvenim sektorima jednako kao i sam proizvod

Nagrada njemačke Vlade za društveno odgovorno poslovanje

24.04.2013
HiPP osvaja prvu nagradu kao jedno od društveno najodgovornijih preduzeća u Njemačkoj.

HiPP je osvojio nagradu za izuzetnu posvećenost u oblasti životne sredine i društvene zajednice, menadžmenta kompanije, tržišta i radnog mjesta i ponosan je na visoko priznanje za najodgovorniju kompaniju u Njemačkoj za svoju veličinu (u kategoriji 500 - 4.999 zaposlenih). 

Ovdje možete pronaći detaljnije informacije o aktivnostima HiPP-a u oblasti društveno odgovornog poslovanja

2012. Njemačka nagrada za održivost od strane Vlade Njemačke

07.12.2012
HiPP je nagradu dobio kao jedna od tri najodrživije kompanije u Njemačkoj.

7. decembra 2012. godine, u Dizeldorfu su objavljeni dobitnici Nagrade za održivost od strane Njemačke Vlade. Nagrade su doblili kandidati koji su pokazali ekonomski uspjeh, društvenu odgovornost i ekološko upravljanje  resursima. Samo kompanije koje su dokazale izuzetna dostignuća u oblasti upravljanja održivošću i koje podržavaju način razmišljanja u smjeru održivog društva putem preduzetničkih akcija, mogle su da uđu završni krug.

FAUN nagrada u kategoriji odgovornosti i održivosti

22.11.2012
FAUN nagrada u kategoriji odgovornosti I održivosti koju su dodijelili izdavači Deutsche Standards EDITIONEN i Ernst & Young

U saradnji sa izdavačima Deutsche Standards EDITIONEN, revizorska kompanija Ernst & Young je prvi put dodijelila FAUN-a 2012. godine, posebnu nagradu za njemačke porodične kompanije. Ova nagrada se dodjeljuje za izuzetan brend menadžment u tri kategorije: 1. Tradicija i solidnost, 2. Odgovornost i održivost, 3. Inovacija.  Primjenjuje se na sve djelatnosti,  i uključujući oblasti  potrošnje, usluge i proizvodnje. Nagradu FAUN-a  (akronim od njemačke reči koja znači „porodični biznis“ ), dizajnirali su Olaf Salie, generalni  direktor Deutsche Standards EDITIONEN-a i dizajner Danijel Bergs. U obliku je drveta i simbolizuje korjenje, rast, obnovu i solidarnost – prema porodici i brendu. Stefan Hip je primio nagradu u kategoriji „Odgovornost i održivost”.

Bavarska nagrada za porodični biznis 2012.

21.03.2012
DIE FAMILIENUNTERNEHMER (ASU) i DIE JUNGEN UNTERNEHMER (BJU) su po prvi put u martu 2012. godine dodijelili Bavarsku nagradu za porodičnu biznis u tri kategorije: „Održivost“, „Inovacija“ i „Društvena posvećenost“. Klaus Hip je osvojio drugo mjesto u kategoriji „Održivost“ za Hipp GmbH & Co. Vertrieb KG.

Njemačka Solarna nagrada

05.11.2011
Evropska asocijacija za obnovljive izvore  energije EUROSOLAR je 5. novembra 2011. dodijelila njemačku Solarnu nagradu proizvođaču hrane za bebe HiPP iz Fafenhofena.

Za HiPP, Solarna nagrada potvrđuje filozofiju kompanije koja se praktikuje već nekoliko decenija. „Ekološki prihvatljiva proizvodnja hrane za bebe“ provlači se kao zlatna nit kroz istorijat kompanije. HiPP nije samo pionir u organskoj poljoprivredi, već je i 1995. uveo upravljanje životnom sredinom prema sertifikatu EMAS, i bio je prvi proizvođač hrane u Evropi koji je to učinio. Dosljednom i održivom implementacijom, kompanija kontinuirano štedi energiju i resurse i, u Nemačkoj, sada proizvodi CO2-neutralno, uprkos tome što se proizvodnja udvostručila. Kako su klimatske promjene blisko povezane sa istrebljenjem životinja i biljaka, HiPP je takođe aktivan u pružanju podrške očuvanju biodiverziteta.

Priznanje za Bavarski pakt za životnu sredinu

27.09.2011
Priznanje za dugoročnu posvećenost u zajedničkoj zaštiti životne sredine kroz Bavarski pakt za životnu sredinu

HiPP je bila jedna od kompanija koja je potpisala Bavarski pakt za životnu sredinu u cilju „Zajedničke zaštite životne sredine“ kada je osnovan 23. oktobra 1995. godine. Ministar Soder je tokom ceremonije u Residenzkirche u Minhenu, zajedno sa drugim osnivačkim kompanijama, dodijelio HiPP-u nagradu kao pionirskoj kompaniji. „Cilj Pakta za zaštitu životne sredine je da ojača i dalje razvija posvećenost bavarskih kompanija na polju zaštite životne sredine, na osnovu lične odgovornosti i dobrovoljnog djelovanja. Članovi Pakta za zaštitu životne sredine daju pozitivan primjer doprinosa Bavarskoj, koja predstavlja održivi i ekološki prihvatljivi životni prostor“, kaže Soder. Tokom ceremonije, državni ministar je nagradio 120 kompanija iz gornje Bavarske koje su bile među prvim članovima ovog Pakta za životnu sredinu.

Econosophen

06.04.2011
Minhen- 6. aprila, njemačka humanitarna organitacija “Human Plus e.V.” uručila je proizvođaču dječije hrane Klausu Hipu nagradu “Econosophen”.

DOvu nagradu svake godine dodjeljuje međunarodna humanitarna organizacija pojedincima i preduzećima koja pokažu veliku društvenu odgovornost i izuzetna dostignuća. Human Plus e.V. je priznata organizacija za humanitarnu pomoć, čije su aktivnosti doprinijele ublažavanju siromaštva i patnji u mnogim zemljama širom svijeta od 1998. godine.
Sa podrškom Klausa Hipa siromašnoj djeci Haitija i Pakistana, ovaj tradicionalni preduzetnik je pokazao da pomaganje ljudima za njega nije samo posao, već poziv. To je bio razlog zbog kog je organizacija za pomoć dodijelila ovu nagradu.

Nagrada Biokultura

Direktor HiPP Mađarska, Csaba Bodi, dobio je 27.11.2010. nagradu Biokultura. U okviru Dana nauke, ova nagrada je dodijeljena za promociju ekološke kulture.

Nagrada Steuger u kategoriji za zaštitu životne sredine

13.03.2010
Dana 13. marta, u Bohumu je dodijeljena nagrada Steiger za toleranciju i humanost.

Klaus Hip je ovu nagradu dobio u kategoriji zaštite životne sredine jer je kao biznismen decenijama sprovodio politiku očuvanje prirode, kao i zaštite životne sredine.

Njemačka nagrada za održivost

06.01.2009
Njemačka nagrada za održivost u kategoriji “Najbolja nabavka”

Ova nagrada je dodeljena HiPP-u za pažljivu i održivu nabavku sirovina. Dugo vremena, kompanija je sprovodila kontinuirano upravljanje održivošću na najvišem nivou u svom lancu vrednosti. Principi održivosti se sprovode u svim aspektima, od kupovine do proizvodnje, prodaje i administracije. HiPP se ističe u implementaciji ovih principa u sektoru nabavke. Na međunarodnom planu, HiPP je najveći prerađivač organskih sirovina.

Nagrada za zaštitu životne sredine “Zlatni Cvijet Rheydt-a”

13.09.2009
Dobitnik nagrade te godine, Klaus Hip, već je bio pionir u proizvodnji hrane za bebe iz strogo organskog uzgoja, prije 30 godina i tada je već „razmišljao o hrabrom koraku naprijed", rekao je gradonačelnik Norbert Bude, odajući priznanje počasnom gostu.

Klaus Hip garantuje svojim imenom- ne samo za organsku poljoprivredu, dodao je predsednik Upravnog odbora za ceremoniju dodele Zlatnog cveta, dr Gotfrid Arnold, u svom govoru. „Proteklih godina, on je smanjio emisiju CO2 u svojoj kompaniji za više od 90 odsto, a najveći dio energije dolazi iz obnovljivih izvora. Potrošnja vode se smanjila za oko 40 odsto po proizvedenoj toni. Zahvaljujući Klausu Hipu, društvo je postalo „više ekološko, humanije, pažljivije“, rekao je govornik.