Informacije o opozivu / povlačenju sa tržišta HIPP BIO sok od jabuke 200 ml

Poštovani kupci,

Ovim putem obavještavamo Vas o povlačenju proizvoda HiPP 100% organski sok od jabuke.

Batch/LOT broj LA98967/ rok trajanja 31.10.2023
Kat.broj  proizvoda: AL8012-02

Mjera se odnosi samo na flašice HiPP 100% organskog soka od jabuke od 200 ml sa rokom upotrebe do 31.10.2023. godine i proizvodnim odnosno serijskim brojem  LA98967. Ove informacije o seriji i roku mogu se  pronaći na rubu poklopca svakog proizvoda. Povlačenje se ne odnosi na druge flašice HiPP 100% organskog soka od jabuke (200 ml),  sa oznakom artikla 8012.

Razlog za povlačenje proizvoda je prisustvo vrlo sitnih metalnih čestica u pojedinačnim bocama iz proizvodne serije (LA 98967), koja je bila namijenjena tržištu Republike Poljske. Čestice nadjene u flašici soka u Poljskoj su veoma male čestice od nerđajućeg čelika, a temeljna istraživanja su pokazala da su pogođene samo izolovane boce iz ove serije koje su isporučene na poljsko tržište. Ostali  proizvodi iz iste proizvodne serije sa identičnim LOT brojem namijenjeni ostalim inostranim tržištima nisu pod uticajem ovog odstupanja u kvalitetu.

Međutim, u duhu uobičajene HIPP prakse u pogledu sigurnosti i kvaliteta, kao i maksimalne moguće preventivne zaštite najmladjih potrošača, HiPP je u bliskoj saradnji sa svojim partnerom u Crnoj Gori, distributerom HIPP proizvoda, kompanijom GRUPPO TESSILE DOO, odmah povukao predmetne proizvode sa tržišta .

Kupci mogu vrlo jednostavno da vrate sve proizvode iz relevantne serije na bilo koje prodajno mesto. Naravno, sredstva ce im biti refundirana u cijelosti, sa ili bez fiskalnog računa.

Izvinjavamo se zbog neprijatnosti izazvanih ovim događajem.


Vaš HiPP tim


Dana, 31.08.2022.