HA hrana smanjuje rizik od alergije

Mliječne bjelančevine mogu biti presudan faktor za izazivanje alergija. Kod HA hrane se posebnim procesom proizvodnje bjelančevine mlijeka razdvajaju na takav način da nastaju gradivni elementi bjelančevina koji su organizmu bebe manje strani. Na taj način HA hrana pomaže u smanjenju rizika od alergija.

Bjelančevine koje se koriste u HiPP mliječnoj hrani su jako hidrolizovane i ultra-filtrirane i testirane su u prospektivnoj opservacionoj studiji u pogledu na prevenciju alergija. 

Pri tome je odlučujuće da u prvih 4 do 6 mjeseci života ostanete dosljedni. Čak i male količine mliječne hrane za odojčad sa normalnim, nerazdvojenim bjelančevinama mogu da dovedu do senzibilizacije i da ugroze prednosti ishrane koja sadrži malo alergena.

Molim da obratite pažnju na sledeće: Čak i ishrana koja sadrži malo alergena ne može da pruži stopostotnu zaštitu, ali ona umanjuje rizik od alergija.

Majčino mlijeko pospješuje zdravu crijevnu floru. Ona može da pruži zaštitu od alergija.

Majčino mlijeko pospješuje zdravu crijevnu floru. Ona može da pruži zaštitu od alergija.

Izgleda da, pored mliječnih bjelančevina, i dječija crijevna flora igra značajnu ulogu u borbi protiv alergija. Studije su pokazale da u sastavu crijevne flore đece sa alergijama i one bez alergija postoje značajne razlike.

Crijevna flora đece koja imaju alergije po pravilu sadrži više nepoželjnih bakterija dok je količina dobrih bakterija mliječne kisjeline manja u odnosu na onu kod đece koja nisu alergična. Izgleda da zdrava crijevna flora, po uzoru na onu dojenih beba, ima presudnu ulogu u sprečavanju alergija.

HiPP HA mliječna hrana: po ugledu na majčino mlijeko

Model majčinog mlijeka je ideja-vodilja za naš rad na razvoju. U majčinom mlijeku se nalazi veliki broj probiotskih kultura koje mogu da se individualno razlikuju. Osim toga se u majčinom mlijeku nalaze prebiotska vlakna koja obezbeđuju zdravu crevnu floru. Ovo je uzor za HiPP HA mliječnu hranu. Zbog toga npr. HiPP HA prelazna hrana sadrži, između ostalog, važna vlakna (GOS*), prirodne mliječnokiselinske kulture i esencijalne omega-3 masne kisjeline.

*Galato-oligosaharidi - važna vlakna