Plan ishrane: Od 6. Mjeseca

Majčinsko mlijeko - dokle god vi i vaše dijete želite

* Počnite sa odvajanjem hrane u skladu sa razvojem djeteta i počnite posle četvrtog mjeseca najranije i najkasnije od 6. mjeseca.

Da li je vaša beba do sada imala majčino mlijeko ili mliječnu formulu u bočici?

Zatim postepeno unosite dopunsku hranu kako je opisano od 4. do 6. mjeseca. Idealni HiPP proizvodi za početak su oni sa "od 4 mjeseca" na ambalaži.

Da li ste počeli sa dopusnkom ishranom nakon četvrtog i šestog mjeseca?

Da - vaša beba jede potpun obrok od kašike? Zatim možete integrirati drugi obrok za ishranu u plan menija - večernje mlijeko za žitarice. žitarice u popodnevnim satima preporučuje se kao treći obrok za odlazak.

Rano jutro, a kasnije ujutru: Beba i dalje dobija majčino mlijeko ili HiPP PRE ili HiPP 1.

Za ručak: u vrijeme ručka možete ponuditi bebi obrok. HiPP ima mnogo različitih vrsta, tako da vaše dijete može upoznati cijeli asortiman ukusa. Postoje obroci sa mesnim, ribljim i vegetarijanskim menijem. Riba bi trebala biti na meniju 1-2 puta nedeljno. Obroci od šestog mjeseca su nešto manje fino pileći od obroka nakon četvrtog mjeseca. Oni se ponašaju kao blagi prelazak na proizvode koji sadrže male djelove osmog mjeseca.

Za desert preporučujemo nekoliko kašika plodova bogatog vitaminom C. Vitamin C pomaže apsorbciji vrijednog gvožđa od povrća.

U popodnevnim satima: u popodnevnim satima možete nastaviti dojenje ili dati dijete HiPP Milk Formula (PRE ili 1). Osim mlliječnog obroka, možete takođe ponuditi vašoj bebi nekoliko kašika žitarica - plodova pripremljenih od HiPP Organic Cereal Paps i HiPP Fruit sami ili spremno miješati kao HiPP Fruit & Cereal u teglu.

U večernjim satima: Kao drugi kompletni obrok za ishranu, mlijeko-žitarica sada zamenjuje večernje mlijeko. HiPP kaše za laku noć su idealni kao večernji obrok. Ili pripremljeno u tegli ili u obliku praška za miješanje sa vodom.

Tvoja beba će sada biti žedna. Zajedno sa prvom kašom možete pustiti da vaša beba pije, bez pritiska na sebe ili na njih. Mali gutljajii su sasvim dovoljni na početku. Najkasnije sa trećim obrokom  treba ponuditi nešto da popije. Voda i nezaslađeni  čajevi su najbolji za gašenje žeđi  bebe. Uvjerite se da se žeđ brzo ugasi i da se bočica ne koristi za kontinuirano sisanje.

Da bi pronašli pravu grupu proizvoda HiPP, potražite sledeće šifre boja na polici: