Savjeti u vezi teglice

Priprema teglica, čaša i činija

  • Izvadite koliko god očekujete da vaša beba može da pojede i zagrijte ovu količinu u vodenoj  kupki ili mikrotalasnoj rerni. Ako koristite vodenu kupku, uvjerite se da temperatura ne prelazi 70 ° C, jer se na ovoj temperaturi naljepnica, etiketa može skinuti i izazvati ispuštanje teglice.

  • Nakon zagrijevanja sadržaj teglice, čaše, odn. činije dobro promiješajte plastičnom kašikom i pažljivo provjerite temperaturu

  • Zagrejane ostatke ne koristiti ponovo.

Ostaci koji nisu zagrijani se mogu zatvoreni čuvati u frižideru, ali se moraju potrošiti u roku od narednih 1-2 dana (podgledaj etiketu)

Vodite računa o sigurnosti teglice

Prije nego što izađu iz proizvodnje, kod pojedinačnih teglica i čaša se provjerava njihovo besprekorno zatvaranje; na taj način je obezbijeđeno da se isporučuju samo ispravno zatvoreni proizvodi. Kako bi se bebi ponudila uvijek besprekorna hrana, trebalo bi prilikom kupovine i neposredno prije prvog otvaranje provjeriti da li je pakovanje ostalo neoštećeno.

Kod teglica će Vam pomoći „test sa poklopcem“: sredina poklopca bi trebalo da je uvučena ka unutra i ne bi smjela da popusti pod pritiskom. Teglica čiji je poklopac zaobljen na gore, ne bi trebalo koristiti iz bezbjednosnih razloga.

Kod prvog otvaranje bi dodatno trebalo da se čuje glasan prasak. 

Kod čaša Vam pomaže „test sa pritiskom: čašu sa folijom okrenite na dolje, lagano pritisnite zid čaše - ukoliko proizvod izađe, sadržaj nemojte koristiti.