Plan ishrane: Od 7 mjeseca.

Majčinsko mlijeko - dokle god vi i vaše dijete želite

* Počnite sa odvajanjem hrane u skladu sa razvojem djeteta i počnite posle četvrtog mjeseca najranije i najkasnije od 6. mjeseca.

U ovom dobu neke bebe dobijaju svoje prve zube. Takođe mogu bolje da pomjere svoj jezik i cijela usta. Hrana sada može sadržati neke od prvih malih komada, tako da se bebe postepeno i navikavaju.

Rano ujutro: ujutru, majčino mlijeko ili mliječna formula  se još uvijek mogu davati. Dojite svoje bebe ili pripremite malo HiPP-a 2 sledeće mlijeko. Sledeće mlijko prilagođava se posebnim zahtjevima starijih beba i obezbeđuje vašoj bebi sve važne hranljive sastojke koji im je potreban kao dodatak hrani. HiPP 2 sledeće formule se nude sa i bez skroba. Od osmog mjeseca vaša beba može naučiti da pije mliječnu formulu iz šolje. To promoviše razvoj i bolje je za zube.

Kasnije ujutru: Tokom kasnijeg jutra možete nastaviti dojenje ili dati HiPP 2 sledovano mlijeko. Ako je vaša beba veoma gladna, možete ponuditi i malo  žitarice - ili pripremite vi ili HiPP Voće i žitarice.

Ručak: Od osmog mjeseca možete svoje bebe ponuditi našim obrocima od osmog mjeseca. Oni sadrže nježne, male djelove kako bi ohrabrili bebu da žvaće. Učenje da žvaće je važno za razvoj i učenje govora. Porcije su veće za ovu starosnu grupu, jer vaša beba sada treba više da postane puna.

U popodnevnim satima: popodne su žitarice I voće idealni . Nove vrste voća obezbjeđuju još više ukusa. Takođe možete sami miješati obrok pomoću HiPP organske žitarice i HiPP voće. Uputstva za to možete pronaći na paketu HiPP organske žitarice . Za promjenu, možete hraniti svoju bebu sa  HiPP voće  I jogurt popodne.

Za prve grickalice od osmog mjeseca, postoji veliki broj HiPP proizvoda za uživanje, kao što su HiPP Dječiji keks, HiPP Dječiji flips ili HiPP vafle od riže. Ovi proizvodi su idealni komplementi između obroka i takođe promovišu mišiće za žvakanje i vilice.

U večernjim satima: Postoje različite sorte mliječnih obroka za miješanje.

Piće: Najkasnije, treći obrok za odlazak, treba ponuditi nešto za piće na svakom obroku. Najprikladnija su voda, nezaslađeni čajevi ili razblaženi voćni sokovi, kao što su HiPP organski čaj i sok ili HiPP organski sok i mineralna voda.

 

Često postavljana pitanja:

Moja beba još uvijek nema zube. Da li ipak može da jede obroke sa čvrstim komadima?

Da, jer su zalogaji tako mali da ih bebe mogu sprštiti u ustima samo koristeći svoj jezik.

Moja beba ne voli grublju hranu još uvijek. Šta mogu da uradim?

Nastavite da hranite uobičajenu hranu i ponovite poneku hranu nakon nekoliko dana.

Kolika bi trebalo biti jedana porcija?

Naše tegle iz osmog mjeseca dolaze u djelove koji odgovaraju životnoj dobi koje pojedu djeca. Međutim, tu su i djeca koja jedu nešto više ili su manje zadovoljna. Apsolutno je normalno da će apetit vašeg djeteta pokazati određene fluktuacije.

 

Savjeti za zdrave zube:

• Osigurati redovnu zubnu zaštitu od prvog zuba

• Nema više hrane,  samo vode ili neslađenog  čaja nakon četkanja zuba

• Nikada ne ostavljajte bočice sa mlijekom ili čajem kao neku vrstu dude, pomoć za spavanje ili stalno sisanje

• Uvek držite bočicu i pustite bebu da brzo udari svoju žeđ

• Uzimajte bebe kako pijete šolju od osmog meseca života

Da bi pronašli pravu grupu proizvoda HiPP, potražite sledeće šifre boja na polici: