Izvještaj o održivosti

Održivost je tradicija u HiPP-u.
Više od 50 godina kompanija se aktivno bavi ovim poljem. U skladu s tim, HiPP je na prvom mjestu u reprezentativnim anketama sprovedenim od 2011. do 2012. kao najodrživija kompanija u Njemačkoj. To povjerenje potrošača podstiče nas da istrajemo na ovom putu koji smo odabrali, da tražimo nove perspektive i napredujemo s novim inovacijama. Proizvodnja hrane koja uzima u obzir zaštitu životne sredine i koja je orijentirana prema budućnosti, predstavlja centralni stub naše strategije održivosti.

Naši kriterijumi, smjernice i obaveze temelje se na međunarodnom GRI standardu (Global Reporting Initiative). Naši postupci trebaju da budu mjerljivi, transparentni i vjerodostojni. Na ovaj način, možemo napraviti dodatnu vrijednost i učiniti je još održivijom - za dobro naših kupaca, zaposlenih, partnera i okoline. Od 1995. godine HiPP redovno objavljuje izvještaje o rezultatima upravljanja održivošću i životnom sredinom i ambicioznim ciljevima budućnosti.

HiPP-ova Deklaracija o životnoj sredini 2009

Izjava o zaštiti životne sredine iz 2009. godinu osvojila je nagradu Instituta za ekološka ekonomska istraživanja ekonomije i inicijative Budućnost u kategoriji „najbolja ekološka deklaracija“.

Preuzmite PDF