Bebina koža

Zašto je bebina koža tako posebna?

Bebina koža je dosta tanja od kože odrasle osobe, a površinski sloj kože ima slabiju strukturu i manje je otporan. Odbrambeni mehanizam protiv štetnih materija nije tako dobro razvijen, a koža ojsetljivije reaguje na svoje okruženje.

Prirodni i zaštitni sloj kože se kod novorođenčadi formira u toku prvih nekoliko nedelja i sporije se regeneriše kod starije djece nego kod odrasle osobe. Ima važnu ulogu, a to je da štiti od bakterija i patogena.

Površinski sloj kože kod djece sadrži više vlažnosti nego koža odraslih. Istovremeno se stvara i manje sebuma. To znači da su bebina i dječija koža prekrivene tankim slojem emulzije masti i vode i može lako da se osuši. Zaštita od hladnoće i povreda je takođe umanjena.

Zašto bi uopšte trebalo da koristite proizvode za njegu bebine kože?

Po rođenju, bebina koža mora se brzo prilagoditi na novo okruženje. Nakon nekoliko mjeseci u plodovoj vodi, mora da se prilagodi vazduhu i uticajima okruženja.

Duže vrijeme se smatralo da proizvodi za kupanje ne treba da se koriste kada je u pitanju bebina koža. Danas znamo da kupanje samo vodom isušuje bebinu kožu. Budući da je bebina koža osjetljiva, ne mogu se koristiti isti proizvodi kao za njegu kože odraslog čovjeka. Iz tog razloga, HiPP je razvio posebnu liniju za njegu bebine kože, HiPP Babysanft, koja ne sadrži neželjene sastojke i uzima u obzir posebne potrebe osjetljive bebine kože.