Flašica

Koliko vruća treba da bude voda da bi se mliječni prah rastvorio?

Molimo Vas da mlijeko u prahu ne prelivate kipućom vodom kako ne biste oštetili vitamine i prirodne kulture mliječne kisjeline. Koristite prokuvanu vodu temperature oko 40° - 50°C. Tako se HiPP mliječna hrana i najbolje rastvara. Da biste postigli željenu temperaturu od 40° - 50°C stavite mjernu posudu sa svježe prokuvanom vodom na nekoliko minuta u posudu sa hladnom vodom.

Kako da utvrdim odgovarajuću temperaturu za pijenje?

Temperaturu za pijenje možete utvrditi provjerom na poleđini ruke: pospite nekoliko kapi na poleđinu Vaše ruke. Osećaj, što se temperature tiče, bi pri tome trebalo da bude prijatan.

Da li mliječnu hranu smem da pripremam i u mikrotalasnoj rerni?

Ako se mliječna hrana priprema shodno uputstvu na pakovanju onda zagrijevanje u mikrotalasnoj rerni nije potrebno jer pripremljena flašica već ima odgovarajuću temperaturu za pijenje.

Da li smijem da podgrijavam već pripremljenu mliječnu hranu?

Pripremljenu mliječnu hranu bi trebalo, iz higijenskih razloga, odmah koristiti za hranjenje. Ako Vaša beba ne može odmah da ispije flašicu molimo Vas da pripremite svježu flašicu.

Čuvanje

Sadržaj otvorenih mliječnih pakovanja treba potrošiti u roku od 3 nedelje. Folija garantuje optimalno očuvanje svežine i arome. Mliječnu hranu načelno čuvati na hladnom (sobna temperatura) i suvom mjestu i ne pored supstanci ili namirnica koje imaju jak miris. Za optimalno čuvanje HiPP nudi praktični "Milchbox" (kutiju za mlijeko).