Koja je dopunska hrana prava za moju bebu i kada treba da počnem sa njom?

U prvih četiri do šest mjeseci života je majčino mlijeko i/ili flašica sa HiPP Pre HA Combiotik® ili HA1 Combiotik® sasvim dovoljno da Vaša beba bude zbrinuta svim hranljivim materijama. Kod starta sa dopunskom hranom danas prema naučnim saznanjima važe iste preporuke kao i za djecu bez povećanog rizika od alergija.

Upravljajte se prema razvoju Vašeg djeteta i uvedite dopunsku hranu najranije nakon 4. mjeseca života, a najkasnije nakon 6. mjeseca života. Razgovarajte o tome i sa Vašim pedijatrom. Kasnije uvođenje dopunske hrane ne pruža bolju zaštitu od alergija.

Kod izbora dopunske hrane danas takođe više ne postoje ograničenja za prevenciju od alergija. Međutim, kod djece koja su ugrožena alergijama, svrsishodno je postepeno uvođenje dopunske hrane. U tu svrhu su posebno pogodni HiPP-ovi proizvodi koji nose naš znak „siromašno alergenima“. Uz pomoć ovih  proizvoda jednostavnog sastava Vi možete sasvim lako da napravite postepeni plan ishrane za Vašu bebu. HiPP je razvio posebne proizvode, koji su sastavljeni od nekoliko odabranih osnovnih životnih namirnica i koji se nadograđuju. Pritom se koriste samo oni sastojci koji po prirodi rijetko izazivaju alergije.