"Biodiverzitet u dobrom društvu"

Ujedinjeni u svjetskoj zajednici

HiPP je član Inicijative za poslovnu i biološku raznolikost, koja je nastala 2008. na Konferenciji UN-a stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti. " „Biodiverzitet u dobrom društvu" je unija kompanija koje se zajedno zalažu za zaštitu biološke raznolikosti - u interesu ekonomije i društva.

 

Ove komanije su se putem “Izjave o misiji” i “Deklaracije o liderstvu” obavezale da će zaštitu biološke raznolikosti uvrstiti u svoj sistem upravljanja. Potpisivanjem „Deklaracije o liderstvu“, više od 40 kompanija širom svijeta čini sve što je potrebno  u cilju podsticanja biološke raznolikosti kao dijela sistema upravljanja. Na Konferenciji UN-a o očuvanju vrsta 2010. godine u Nagoji, u Japanu, dat je  važan doprinos razvoju poštenih trgovačkih odnosa. Na  ovoj konferenciji, između ostalog,  definisane su smjernice za poštenu raspodjelu profita od korištenja bioloških sirovina između korisnika i zemalja porijekla.

Ovdje možete saznati više informacija:www.business-and-biodiversity.de

HiPP učestvuje u brojnim projektima vezanim za održivost i biodiverzitet.

Redovno sarađujemo sa nevladinim organizacijama i udruženjima poput AöL (Udruženje proizvođača ekološke hrane), B.A.U.M. (Njemačka radna grupa za ekološki osviječćeno upravljanje), WWF, BUND, Deutscher Naturschutzring, Greenpeace, Bund Naturschutz Bayern, Bioland, Naturland i raznim naučnim institucijama.