Ekološka ravnoteža- Ulaganja

Upotreba obnovljivih izvora energije

Preko 80% energije koja se koristi u HiPP-ovom sjedištu u Fafenhofenu  dolazi iz obnovljivih izvora energije. Od 2001. godine,  sve potrebe grijanja,tople vode i pare u HiPP fabric pokrivaju se upotrebom biomase (drvenih opiljaka). Korištena električna energija dolazi od 100% CO2 neutralne „zelene električne energije“ , iz hidroelektrana - bez upotrebe nuklearne energije. Od 2000. godine realizirano je 6 solarnih projekata koji proizvode ukupno 52 800 kWh/a iz sunčeve energije akumulirane na povšini od  436 m². Sav organski otpad ide u poljoprivredna postrojenja za biogas. Na ovaj način se svake godine proizvede 2 miliona kWh električne energije.

Organskim uzgojem štitimo tlo i podvodne vode

HiPP je najveći prerađivač bioloških sirovina u svijetu. Više od 6 000 poljoprivrednika u mnogim zemljama uključeno je u proizvodnju organskog voća, organskog povrća i organskog mesa za HiPP.

Voda - blago prirode i izvor života

Manjak čiste pitke vode postaje sve veći problem. Vremena u kojima se voda doživljavala kao nepresušni izvor bliže se kraju. Stoga se ona mora štedjeti koliko i drugi ograničeni resursi. Industrijski sektor i privatna gazdistva podstiču se da upotrebljavaju tehnologiju za uštedu vode i da izbjegavaju bespotrebno korišćenje.

 

U HiPP-u, ova potreba je prepoznata u ranoj fazi i stoga su uvedene odgovarajuće mjere. Potrošnja vode smanjena je sa 22,8 m³ po proizvedenoj toni (u 1971.) na 7,5 m³ po toni proizvoda (u 2011.). To, između ostalog,  rezultiralo optimalnom cirkulacijom vode u proizvodnji i kružnim protokom čišćenja CIP-a. Uopšte, HiPP obezbjeđuje ponovnu upotrebu vode u najvećoj mogućoj mjeri.

HiPP-ova bunarska voda

Fabrika u Fafenhofenu ima sopstveni duboki bunar. Izvor Georg Hipp pruža ekskluzivnu slatku vodu najboljeg, besprekornog kvaliteta. To je čista izvorska voda koja dolazi direktno iz Alpa i stiže do dubine 154m ispod mjesta u kom se HiPP nalazi.

Prirodna mineralna voda je pravo prirodno blago najvećeg kvaliteta i čistoće. HiPP koristi manje vode nego što struji. Ostatak sprovodi pod zemljom kako bi se ulio u rijeku Dunav.